Oversigt over artiklen

Hvad er rekruttering, spørger du måske dig selv? Rekruttering er en positiv form for tilgang til at søge efter potentielle medarbejdere og stimulere dem til at ansøge om job i en virksomhed. Når flere ansøger om jobbet, vil der være mulighed for at rekruttere bedre kandidater.

 På den anden side søger også jobsøgende efter virksomheder, der tilbyder beskæftigelse. Rekruttering er således en form for aktivitet, der er en sammenkædning, der samler dem med ledige job og dem, der søger job. Kort sagt, henviser udtrykket rekruttering således til at opdage kilden, hvorfra potentielle medarbejdere kan vælges. Den videnskabelige rekrutteringsproces fører til en højere produktivitet, bedre lønninger, høj moral, reduktion i omsætning af arbejdskraft og forbedret omdømme. Det stimulerer kandidater til at ansøge om job, og derfor er det altså en positiv proces.

Rekruttering handler således om at nå ud, tiltrække og sikre en forsyning af kvalificeret personer og udvælge den nødvendige og bedste arbejdskraft både i deres kvantitative og kvalitative aspekt. Det er udvikling og vedligeholdelse af tilstrækkelige ressourcer til arbejdskraft. Dette er den første fase i denne udvælgelsesproces.

Hvad er rekruttering?

Det kaldes ofte positivt at foretage rekruttering, fordi det stimulerer folk til at ansøge om job, for at øge ansættelsesgraden, dvs. antallet af ansøgere til et job. Udvælgelse har derimod en tendens til at være negativ, fordi det afviser et stort antal af dem, der ansøger, og kun efterlader det bedste, der skal ansættes i virksomheden.

Rekruttering er processen til at den bedst mulige arbejdskraft, der kan imødekomme kravene i bemandingsplanen og anvendelsen af effektive foranstaltninger til at tiltrække denne form arbejdskraft i et tilstrækkeligt antal til nemt og effektivt at kunne udvælge den rette arbejdskraft til virksomheden.

I rekruttering af personale forsøger ledelsen at gøre langt mere end blot at udfylde jobåbninger. Som en rutine ville formlen for rekruttering af personale være enkel i forhold til at udefylde jobbet, med enhver ansøger, der søger om jobbet.

Handlingen med at ansætte en ny medarbejder medfører imidlertid formodningen om, at medarbejderen vil forblive hos virksomheden over længere tid. Derved at medarbejderes evne til at udføre sit arbejde, deres evne til jobvækst og deres evne til at samarbejde i den gruppe, hvor man som medarbejder arbejder, bliver altafgørende for dette. På grund af dette faktum, bør der dog foretages en kritisk undersøgelse af metoder til rekrutteringer, således at man får de bedste kandidater, som netop formår at ville blive i virksomheden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *