Kultur er alt, hvad der beskriver en bestemt gruppe af mennesker. Gruppen kan blandt andet være en familie, en religiøs gruppe eller folk fra en anden by, et andet kvarter eller et andet land. Det kan også være mennesker, der har en lignende etnisk baggrund, måde at leve på eller arbejdskultur. Mange gange bruges kultur til at beskrive de funktioner, der udstilles gennem historie, sprog, mad, kunst, geografi, familieværdier og overbevisninger.

En person kan have forskellige kulturer såsom familiekultur, religiøs kultur, alderskultur eller arbejdskultur. Når alle disse kulturer kombineres, giver de hver især deres personlige kultur. Der er forskellige måder, som både børn og voksne kan lære om forskellige kulturer. Dem vil vi komme nærmere på herunder.

Hvordan kan man lære om andre kulturer?

I stedet for at læse bøger skrevet af folk, du identificerer dig med, skal du følge en praksis med at læse bøger skrevet af forskellige mennesker fra forskellige kulturer og baggrunde. Dette hjælper dig med at lære omkring deres kultur. Yderligere vil du være i stand til at identificere dig bedre med denne form for kultur.

En anden, men måske mere omstædig måde at opnå dette på er at besøge internationale lejre. Fordelen ved at deltage i disse lejre er, at du møder mennesker fra forskellige lande og med forskellige baggrunde. Derved lærer du ikke kun om deres kultur, men du kan også lære dem omkring din kultur.

At have en en til en interaktion med mennesker hjælper dig med at høre og forstå deres historier ved at få dem fra første hånd. Udnyt denne mulighed for at stille spørgsmål, du måtte have omkring kulturen, og lær dem alt, hvad de vil vide omkring din. På denne måde lærer I af hinanden.

Mad spiller også en kritisk funktion for den menneskelige eksistens. Yderligere er den mad, vi alle spiser, stærkt forbundet med vores kultur. Du kan lære og forstå en bestemt kultur ved at prøve deres mad. Der ville ikke være nogen måde at definere kulturen grundigt uden at vurdere deres fødevare.

Mad er et omfattende behov, og uanset hvor du er, eller hvor du kommer fra, har du således brug for mad. Chancerne er, at mange af vores sociale kulturer stammer direkte fra den mad, som vi spiser. Tidligere vandrede folk for eksempel gennem landet for at jage og samle mad sammen. Mens praksis indenfor fødevare har ændret sig den da i dag, er det fortsat en af de forenende faktorer for mennesker over hele verden.

klik her for at gå til Profilshoppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *